Proizvodi

Jabuke

Jabuka je jedna od najzastupljenijih vrsti voća u Srbiji i kao takva predstavlja temelj voćarske proizvodnje. Jabuka je osvežavajuća i svojstvene je arome. Sorte su mnogobrojne i karakteristična je po odličnom prinosu i kvalitetu. Vitamin C koji ima jabuka deluje kao antioksidans a sadrži i dosta kalijuma, vitamina B i A.

Trešnje

Trešnja je vrlo popularna voćna vrsta širom sveta, a i kod nas. Plod trešnje našeg regiona se odlikuje vrhunskim kvalitetom, prepoznatljivim ukusom i jedinstvenom aromom, tako da se kao takva tretira kao najvažniji izvozni brend. Trešnje su bogate antioksidansima koje nazivamo flavonoidi i mnogim vitaminima.

Breskve

Zahvaljujući  klimatskim uslovima i geografskom položaju, breskva predstavlja jednu od najznačajnijih lokalnih voćnih vrsta, što pokazuje i njena zastupljenost.
Plod breskve je bogat raznim vitaminima od kojih su  A, C i E, antioksidansima i flavonoidima.

Jagode

Jagoda je slatko, jarko crveno voće, omiljeno zbog svog ukusa i nutritivnih vrednosti. Pripada porodici ruža i ima izrazitu aromu. Jagoda je bogata vitaminima C, A i K i  spada među 5 voćki najbogatijih antioksidansima. Jagode iz našeg kraja su poznate po svojoj jarko crvenoj boji i jedinstvenoj aroma.

Kruške

U našem regionu je počela da se gaji početkom 20. veka, a do pojačanog interesovanja za gajenje kruške došlo je otkrivanjem podobnosti geografskog položaja za uzgajanje kruške sa plodovima prepoznatljive arome. Kruške sadrže vitamine A, B1, B2, C i E, folnu kiselinu i niacin.

Šljive

Plave, crvene ili žute boje (zavisno od vrste), šljiva je jedna od najstarijih voćnih vrsta. Meso ploda je slatko, žućkaste boje s košticom u sredini. Odličan su izvor vitamina C, K, E, B6, folne kiseline i niacina. Spadaju u niskokalorično voće tako da se preporučuju u ishrani.

Nektarine

Nektarina je voće čiji plod je veličine ploda breskve i veoma je specifičnog, lepog i osvežavajućeg ukusa. Boja njenog ploda pretežno je crvena. Bogata je vitaminima A, B1, B2, B3, C, E, folnom kiselinom a takođe je odličan izvor kalijuma i drugih mineral.

Kajsije

Kajsija je vrlo atraktivna i cenjena voćna vrsta koja je značajno zastupljena u ukupnom sortimentu voćarskih kultura. Kajsije su obiman izvor vitamina A a sadrže i značajnu količinu kalijuma.